Το Σαββατοκύριακο, 4-5 Μαρτίου, διοργανώνεται το Snow Leopard Day στα Τζουμέρκα | MyRoute

Το Σαββατοκύριακο, 4-5 Μαρτίου, διοργανώνεται το Snow Leopard Day στα Τζουμέρκα

Το Σαββατοκύριακο, 4-5 Μαρτίου, διοργανώνεται το Snow Leopard Day στα Τζουμέρκα

Το 10ο Snow Leopard Day διεξάγεται στα Τζουμέρκα και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ερμή Θεοχαρόπουλου. Ο Ερμής έφυγε από τη ζωή, πέρυσι τον Ιανουάριο, περιμένοντας τραυματισμένος για πέντε ώρες την αεροδιακομιδή, μετά από πτώση που είχε σε χαράδρα των Τζουμέρκων.  Μετά από αυτό το τραγικό συμβάν ο πατέρας του συσπείρωσε την ορειβατική κοινότητα και ασκήθηκαν πιέσεις στην κυβέρνηση, ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο αεροδιακομιδής. Τον περασμένο Νοέμβρη  ψηφίστηκε η ίδρυση Εθνικού Μηχανισμού Έρευνας και Διάσωσης, ο οποίος θα έχει έξι βάσεις και θα φέρει το όνομα “Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος".

Η διοργάνωση έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό για το απειλούμενο είδος Snow Leopard μέσω του ορειβατικού σκι. Χιονοδρόμοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να γνωρίσουν τα εντυπωσιακά Τζουμέρκα με ορειβατικό σκι και splitoard. Για κάθε μέτρο που διανύουν  η Dynafit, διοργανώτρια εταιρία,  θα χορηγήσει στην επιστημονική κοινότητα Snow Leopard Trust 1 cent. Η κοινότητα έχει ως αντικείμενο την έρευνα και μελέτη για την επιβίωση αυτού του υπέροχου ζώου. Στην περσινή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Φαλακρό συγκεντώθηκαν 1.300€. 

Πρόγραμμα

Παρασκευή 3 Μαρτίου :
Σεμινάριο έρευνας και διάσωσης χιονοστιβάδας (avalanche search and rescue by ANENA).
Θα πραγματοποιηθεί πρωινές ωρες σε συγκεκριμένο χιονισμένο πεδίο της περιοχής, από οδηγούς βουνού εκπαιδευμένους απο το φορέα ΑΝΕΝΑ . Στο παρακάτω link θα βρείτε τη φόρμα αίτησης συμετοχής.

Αίτηση συμμετοχής 

19:00 Γυμνάσιο Αγνάντων (δίπλα στο T.A.C)
-Καλωσόρισμα & Παρουσίαση διαδρομών Σαββάτου
-Στο T.A.C. θα βρίσκεται η γραμματεία που θα προμηθευτείτε τις καρτέλες συμμετοχής

Σάββατο 4 Μαρτίου
-09:30 Έναρξη SLD απο το σημειο που θα ανακοινωθεί στη παρουσίαση
-19:00 Γυμνάσιο Αγνάντων
Ομιλία του Γιάννη Θεοχαρόπουλου για την Εναέρια Διάσωση
Παρουσίαση διαδρομών Κυριακής
B.B.Q προσφορά του T.A.C.

Κυριακή 5 Μαρτίου
-9:00 Έναρξη διαδρομών
-12;00 - 17:00 συνάντηση στη γραμματεία στο T.A.C. για παράδοση της καρτέλας συμμετοχής και παραλαβής αναμνηστικού δώρου

Σημειώσεις: 

  • Για τη διαμονή σας , θα βρείτε αρκετούς ξενώνες στα χωριά Αγναντα, Κτιστάδες, Καταρράκτης , Πράμαντα , Πλάκα.
  • Φροντίστε να περάσετε από τη γραμματεία να πάρετε την καρτέλα μέτρων και να την παραδώσετε πριν φύγετε . Μονο ετσι θα μπορέσουμε να μετρήσουμε τη συνολικη ανάβαση που πραγματοποιήσαμε !
  • Να είστε παρόντες στις παρουσιάσεις ωστε να ενημερωθείτε για την τοποθεσία έναρξης της κάθε ημέρας, αλλά και για τις συνθήκες που θα επικρατούν.
  • Συγχρόνως με το Snow Leopard Day θα πραγματοποιηθεί στα Τζουμέρκα η Πανελλήνια συνάντηση χειμερινής αναρρίχησης και στους ιδιους χώρους θα προβληθούν ταινίες - ντοκυμαντέρ και ομιλίες . Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε και τον υπέροχο κόσμο της χειμερινής αναρρίχησης.

Για νέες πληροφορίες : Snow Leopard Day 2023 , Tzoumerka mt. range

 

Διαβάστε ακόμη: Μυθικές διαδρομές στον χιονισμένο Όλυμπο | Απρίλιος 2022

 

Follow us: