Το Σαββατοκύριακο, 19-20 Μαρτίου, διοργανώνεται το Snow Leopard Day στο Φαλακρό | MyRoute

Το Σαββατοκύριακο, 19-20 Μαρτίου, διοργανώνεται το Snow Leopard Day στο Φαλακρό

Το Σαββατοκύριακο, 19-20 Μαρτίου, διοργανώνεται το Snow Leopard Day στο Φαλακρό!

Η διοργάνωση έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό για το απειλούμενο είδος Snow Leopard μέσω του ορειβατικού σκι. Χιονοδρόμοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να γνωρίσουν το Φαλακρό με ορειβατικό σκι και splitoard. Για κάθε μέτρο που διανύουν  η Dynafit, διοργανώτρια εταιρία,  θα χορηγήσει στην επιστημονική κοινότητα Snow Leopard Trust 1 cent. Η κοινότητα έχει ως αντικείμενο την έρευνα και μελέτη για την επιβίωση αυτού του υπέροχου ζώου.

Λίγα λόγια για τη Λεοπάρδαλη του χιονιού

Η λεοπάρδαλη του χιονιού είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογενείας των αιλουροειδών. Το είδος συναντάται αποκλειστικά στην Ασία. Η λεοπάρδαλη του χιονιού ανήκει στα μεγάλου μεγέθους αιλουροειδή, όπως ο πάνθηρας, η τίγρης, το λιοντάρι, η λεοπάρδαλη και ο ιαγουάρος. Είναι από τα ομορφότερα αιλουροειδή, με πληθυσμούς που δεν ξεπερνούν τα 7.000 άτομα παγκοσμίως. Παρά το παρουσιαστικό της, η λεοπάρδαλη του χιονιού έχει ήπιο χαρακτήρα. Στις σημαντικότερες απειλές του είδους περιλαμβάνονται η μείωση της βασικής τροφής, το παράνομο εμπόριο, η σύγκρουση με τους ντόπιους κατοίκους, καθώς και η έλλειψη της ικανότητας διατήρησης, της στρατηγικής πολιτικής και της ευαισθητοποίησης του κοινού.

photo by google

Πρόγραμμα

Η βάση της εκδήλωσης θα είναι στον Βώλακα, το κοντινότερο χωριό από το χιονοδρομικό του Φαλακρού.

Παρασκευή

  • Απόγευμα -Εγγραφές στο κοινοτικό κατάστημα Βώλακα

Σάββατο

  • 10:00 - Έναρξη διαδρομών από το Χ.Κ.
  • Απόγευμα - Εκδήλωση στην πλατεία του χωριού με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων

Κυριακή

  • 10:00 - Έναρξη διαδρομών από το Χ.Κ.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδρομών οι συμμετέχοντες θα πρέπει να περάσουν από τη γραμματεία για να δηλώσουν τα μέτρα που διήνυσαν και να λάβουν το αναμνηστικό τους.

Περισσότερες πληροφορίες : Snow Leopard Day 2022 FALAKRO mt.

Ραντεβού στο αγαπημένο Φαλακρό!