Καιρός να βρούμε τη χαμένη μας δημιουργικότητα! | MyRoute

Καιρός να βρούμε τη χαμένη μας δημιουργικότητα!

Καιρός να βρούμε τη χαμένη μας δημιουργικότητα!  

Ο ιός της δημιουργικότητας νικάει τον ιό του κορονοϊού. 

Αυτές τις μέρες οι σύγχρονες κοινωνίες έρχονται αντιμέτωπες με μεγάλες προκλήσεις  και καλούνται  να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Μέσα σε αύτη την αναμπουμπούλα γινόμαστε πιο δημιουργικοί. Πρέπει να βρούμε τρόπο να γεμίσουμε τον χρόνο, που άλλοτε δε μας περίσσευε.  Τα social έχουν πλημμυρίσει με μαγειρικούς πειραματισμούς, δημιουργικό χιούμορ, ζωγραφιές και αυτοσχέδιες κατασκευές.

paint by Vasilia Vlachopoulou

Εν μέσω κορονοϊού βγαίνει στην επιφάνεια μια έντονα καλλιτεχνική διάθεση και εφευρετικότητα. Σε κάθε σπίτι γεννιέται ένας δημιουργός.  Μέρα με τη μέρα αυτή η ανάγκη που είχαμε για έκφραση, ξεπροβάλει και μας αποδεικνύει πως η καθημερινότητα και η ρουτίνα, μας έκανε να την ξεχάσουμε.

Αναρωτιέμαι γιατί αυτό το κομμάτι μας έχει παραμεληθεί ή για να το πω καλύτερα έχει θαφτεί?

Ακούω σχεδόν από τους περισσότερους να δίνουν την εξής συμβουλή, πως αν θέλεις να έχεις την τέχνη στη ζωή σου είναι προτιμότερο να την κάνεις σαν χόμπι, να μην την κάνεις σαν επάγγελμα γιατί θα είσαι καταδικασμένος μια ζωή χωρίς χρήματα. Παλεύουμε σε δουλειές που δε μας χαροποιούν, μόνο και μόνο για να βγάζουμε τα καθημερινά μας έξοδα. Πραγματικά εξουθενωτικό…  Έχουμε βάλει πίσω κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε υγιείς, που μας βοηθά να επικοινωνούμε χωρίς λέξεις είτε με τον εαυτό μας,  είτε με τους γύρω μας.

Θεωρούμε τον ελεύθερο χρόνο πολύτιμο για να τον σπαταλήσουμε σε κάτι καλλιτεχνικό και αντ΄ αυτού τον χαραμίζουμε απορροφημένοι στα χρώματα και στα φώτα μιας οθόνης, με τις ώρες και τις μέρες να περνάνε.

Βλέπετε το χτύπημα αυτής της πανδημίας μας τάραξε και μας έκανε να δούμε τα πράγματα αλλιώς.  Πριν δεν υπήρχε κενό στο ημερολόγιο για να μάθουμε τι κρύβουμε μέσα μας.

Η κρίση που περνάμε θα επαναπροσδιορίσει τις αξίες και τους στόχους μας και θα μας διδάξει ουσιαστικά. Θα μπούμε αναγκαστικά στη διαδικασία να σκεφτούμε τι και ποιος έχει πραγματικό νόημα για εμάς. Θα δώσουμε στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε την προσοχή και τη φροντίδα που τόσο καιρό στερούσαμε.

Η τέχνη, θαρρώ, είναι μέσα σε όλους μας. Είναι ευκαιρία να συνεχίσουμε να εκφραζόμαστε ακόμα και όταν ξεπεράσουμε την πανδημία. Να είστε σίγουροι ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά! 

 

Photo by Panos Deligiannidis

Η Βασιλεία Βλαχοπούλου είναι επαγγελματίας αργυροχρυσοχόος, απόφοιτη της σχολής MOKUME. Ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων και αγαπάει την τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις της. Λατρεύει τις εξόρμησεις στη φύση, από όπου συχνά εμπνέεται για τις δημιουργίες της. 

Μπορείτε να τη βρείτε στο facebook και στο instagram

 

Follow us: