Φθινόπωρο, καιρός για ανασύνταξη και ορειβασία! | MyRoute

Φθινόπωρο, καιρός για ανασύνταξη και ορειβασία!

Το φθινόπωρο είναι μία εποχή κατάλληλη για να  βάλουμε τη ζωή μας σε τάξη. Μετά την ανεμελιά και την ξεκούραση του καλοκαιριού έχουμε καθαρό μυαλό και όρεξη για εξέλιξη. Μπορούμε να θέσουμε νέους επαγγελματικούς ή προσωπικούς στόχους, να κάνουμε αποτίμηση του προηγούμενου διαστήματος και γενικά να πλανάρουμε τα επόμενα σχέδια μας.

Ξεκινώντας με απλά καθημερινά πράγματα όπως η τακτοποίηση του χώρου μας, η ενασχόληση με κάτι καινούργιο, το ξεκαθάρισμα από καθετί άχρηστο υλικό ή συναισθηματικό νιώθουμε ένα είδος λύτρωσης και αφύπνισης.

Αν σκέφτεσαι ότι έχεις μείνει στάσιμος-η και ότι δεν κάνεις καινούργια πράγματα, είναι καιρός να ξεκινήσεις κάποια δραστηριότητα. Το φθινόπωρο είναι η ιδανικότερη εποχή για ορεινή πεζοπορία! Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, στα μονοπάτια δεν επικρατεί πολυκοσμία και η φύση είναι μαγευτική με τις ποικίλες αποχρώσεις των φύλλων. Πάρε έναν καλό φίλο, την αδερφή σου ή τον σύντροφο σου, ετοιμάστε σακίδια και ξεκινήστε για την κοντινότερη τοποθεσία. Πολλές φορές έχουμε όμορφα μέρη στη μισή ώρα από το σπίτι μας και λόγω της καθημερινής ρουτίνας δεν κάνουμε εξορμήσεις. Ούτε πολλά χρήματα χρειάζεσαι, ούτε πολύ χρόνο. Οι ανάσες που θα πάρεις θα σε γεμίσουν.

Η επαφή με τη φύση μειώνει το στρες της καθημερινότητας, μας κάνει να εκτιμάμε περισσότερο τη ζωή και να παίρνουμε ορθότερες αποφάσεις!