Ο Γιώργος Τσιάνος στην κορυφή του Έβερεστ για 2η φορά | MyRoute

Ο Γιώργος Τσιάνος στην κορυφή του Έβερεστ για 2η φορά

Ο Γιώργος Τσιάνος στην κορυφή του Έβερεστ για 2η φορά

Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Γιώργος Τσιάνος  έφτασε στην κορυφή του Έβερεστ για 2η φορά! Η πρώτη του επιτυχημένη ανάβαση πραγματοποιήθηκε το 2014 μαζί με τον Κώστα Τσιβελέκα, τον Γιώργο Αργύρη, τον Κώστα Αποστολόπουλο, τον Γιάννη Τήλιο και τον Πέτρο Καψομενάκης.

Ο Γιώργος Τσιάνος, βρέθηκε στα Ιμαλάια τον Μάρτιο για να συνοδεύσει, ως γιατρός, μια ομάδα Άγγλων αθλητών, οι οποίοι στόχευαν  να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες για τη διεξαγωγή αγώνα ράγκμπι στα 6.400 μέτρα υψόμετρο.

Photo by www.kathimerini.gr

Κατά τη διάρκεια της αποστολής ένα μέλος της ομάδας παρουσίασε σημαντικό πρόβλημα υγείας στον πνεύμονα λόγω του υψομέτρου. Η κατάσταση του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και ο Γιώργος αποφάσισε ότι θα έπρεπε να κατεβεί στην κατασκήνωση βάσης στα 5.200 μέτρα. Η απόσταση αυτή ήταν 20 χιλιόμετρα και ο εκτιμώμενος χρόνος με τα πόδια 8 – 12 ώρες. Το περιθώριο αυτό δεν υπήρχε. Τη λύση έδωσαν οι ιδιοκτήτες τριών γιακ, που μετέφεραν στη βάση τον αθλητή και τον Γιώργο.

Photo by www.kathimerini.gr

Από εκεί συνεχίστηκε ένα μεγάλο ταξίδι 9 ωρών προς τα σύνορα του Νεπάλ, από όπου ελικόπτερο μετέφερε τον αθλητή σε νοσοκομείο του Κατμαντού. Τελικά έφτασαν στα σύνορα, ο αθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Κατμαντού και ξεπέρασε τον κίνδυνο.

Ο Γιώργος πήρε τον δρόμο της επιστροφής, έφτασε στην κατασκήνωση βάσης και από εκεί πραγματοποίησε μια εννιάωρη πορεία για να φτάσει πάλι στα 6.400 μέτρα υψόμετρο. Τελικά ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε, καθώς η ομάδα κατάφερε να παίξει ράγκμπι στα 6.400 και να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες!

Μετά από πολλές δυσκολίες ψυχικές και σωματικές, ο Γιώργος συνέχισε για τη δεύτερη αποστολή του, που ήταν η ανάβαση στην κορυφή του Έβερεστ.  Σήμερα, ανακοινώθηκε ότι πέτυχε τον στόχο του και έφτασε στην κορυφή του κόσμου!

 

Πηγή : Καθημερινή 

Photos: Καθημερινή 

Header photo: https://dinamiprosforas.gr/archives/1043