Διάκριση για τον χάρτη Ολύμπου ROUTE maps | MyRoute

Διάκριση για τον χάρτη Ολύμπου ROUTE maps

Διάκριση για τον χάρτη Ολύμπου ROUTE maps

Ο χάρτης Ολύμπου ROUTE maps επιλέχθηκε ως “ο χάρτης της εβδομάδας” (Map of the Week) από την εφαρμογή Avenza maps! Η καναδική εταιρεία Avenza Systems συνεργάζεται με δεκάδες χαρτογραφικές εταιρείες παγκοσμίως και διαθέτει 1.000.000 χάρτες στους χρήστες μέσω της εφαρμογής Avenza maps. Κάθε χρόνο επιλέγει 52 χάρτες, έναν την εβδομάδα, ως τους καλύτερους. Ανάμεσά τους, ο χάρτης Ολύμπου της χαρτογραφικής εταιρίας ROUTE maps! 

"This Map of the week is in Mt. Olympus, Greece and features mountain biking views of the kettles, canyoning descents, ski mountaineering in alpine landscapes and more. Meet the mountain of the gods!"

Η  Avenza maps

Οι χρήστες κατεβάζοντας την εφαρμογή Avenza maps έχουν πρόσβαση σε πλήθος χαρτών, τους οποίους μπορούν να εγκαταστήσουν στο κινητό τους τηλέφωνο και να το μετατρέψουν σε GPS. Θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες εταιρίες και χρησιμοποιείται από το Νational Geographic, από το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο Ερευνών (USGS) και από εταιρίες με μεγάλη ιστορία στον χώρο. 

Η Avneza maps μετρά πάνω από 2.300.000 downloads!

H ROUTE maps είναι μία χαρτογραφική εταιρία με έδρα την Ξάνθη. Στο μικρό διάστημα που δραστηριοποιείται έχει συνθέσει ένα πλούσιο portfolio προσφέροντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη.

Ενημερωθείτε για το Portfolio 

 

Όλυμπος

Το 2016 χαρτογράφησε με επιτόπια έρευνα την περιοχή του Ολύμπου με σκοπό να εκδώσει έναν ακριβή πεζοπορικό χάρτη σε έντυπη και ψηφιακή μορφή. Η ομάδα της ROUTE maps  διέμεινε στο πεδίο για 1,5 μήνα  και κατέγραψε όλα τις απαραίτητες πληροφορίες της περιοχής. Ήρθε σε επαφή με ντόπιους και με ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση του μυθικού βουνού.

Η επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιήθηκε σε χαρτογραφικό λογισμικό GIS και εφαρμόστηκαν αρκετές καινοτομίες. Ο χάρτης Ολύμπου ROUTE maps έχει αξιολογηθεί για την εγκυρότητά του και χρησιμοποιείται επίσημα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Αξίζει να αναφέρουμε τα μέλη της ομάδας που εργάστηκαν γι' αυτό το έργο. Κατέγραψαν κάθε μονοπάτι, το οδικό δίκτυο και τα σημεία ενδιαφέροντος, επεξεργάστηκαν τα δεδομένα και σχεδίασαν όλα τα σύμβολα, ένα προς ένα!

 • Ηλίας Γερμαντζίδης, Τοπογράφος Μηχανικός -> Project manager, επιτόπια έρευνα, επεξεργασία δεδομένων 
 • Ραλού Βλαχοπούλου, Εκπαιδευτικός -> Επιτόπια έρευνα, τεκμηρίωση πολιτιστικών & περιβαλλοντικών στοιχείων 
 • Κωνσταντίνα Μαρσέλη, Γεωγράφος -> Επεξεργασία δεδομένων 
 • Συμεών Μπούσιας, Τοπογράφος Μηχανικός -> Επιτόπια έρευνα, επεξεργασία δεδομένων 
 • Λευτέρης Ζερβουδάκης, Τοπογράφος Μηχανικός -> Επιτόπια έρευνα
 • Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Graphic Designer -> Επιμέλεια χαρτοσύνθεσης 
 • Σπύρος Ματσίνης, Απόφοιτος Φυσικών Επιστημών  -> Γραφιστική επιμέλεια συμβολισμού 
Ομάδα έργου

Η περιοχή κάλυψης του ψηφιακού χάρτη, κλίμακας 1:35.000, ορίζεται από τον οικισμό του Κοκκινοπηλού στα δυτικά, την παραλία της Λεπτοκαρυάς στα ανατολικά, τον οικισμό του Δίον βόρεια και της Καρυάς νότια. Απεικονίζονται οι πρόσφατες διανοίξεις μονοπατιών, το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, το εθνικό μονοπάτι Ο2 και το οδικό δίκτυο της περιοχής με χιλιομετρικές αποστάσεις.

 • 100% επιτόπια έρευνα
 • Προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές
 • Προτεινόμενες ποδηλατικές διαδρομές
 • Χιλιομετρικές αποστάσεις σε μονοπάτια και οδικό δίκτυο
 • Μηκοτομή μονοπατιού Ε4 
 • Δραστηριότητες
 • Απόδοση δασοκάλυψης
Ο χάρτης Ολύμπου ROUTE maps σε έντυπη και ψηφιακή μορφή

Λίγα λόγια για τον έντυπο χάρτη

Η έντυπη έκδοση περιέχει 2 χάρτες, κλίμακας 1:20.000 και 1:35.000. Στην Α' όψη του χάρτη 1:35.000 απεικονίζονται όλα τα ανωτέρω στοιχεία και στη β΄ όψη αποδίδονται σε τρισδιάτατη μορφή οι τέσσερρις πλευρές του βουνού, οι μηκοτομές των προτεινόμενων διαδρομών και οι περιγραφές τους. Στον χάρτη 1:20.000 απεικονίζεται με τοπογραφική ακρίβεια η περιοχή που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιφέρον για τους ορειβάτες. Είναι ένας ευανάγνωστος και εύχρηστος χάρτης με μικρό βάρος και εύκολο δίπλωμα. Στη β΄ όψη του θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και φωτογραφίες της ευρύτερης περιοχής. Το υλικό εκτύπωσης είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό. 

Ηλίας Γερμαντζίδης: 

"Πριν λίγες ημέρες έγραψα για το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο και την διάκριση που πήραν οι παραγόμενες μπύρες του. Αναρωτιόμουν πως ένιωσε ο Ορέστης που είδε τον κόπο του να ανταμείβεται, όχι με χρήματα αλλά με ένα “μετάλλιο”. Αυτή τη φορά ήταν η δική μας σειρά να διακριθούμε!

Χθες μας ήρθε email πως ο πεζοπορικός χάρτης Ολύμπου που έχουμε σχεδιάσει επιλέχθηκε ως ο” χάρτης της εβδομάδας” από την Avenza maps. Η Avenza Systems είναι μια καναδική εταιρία, η οποία συνεργάζεται με φορείς από όλο τον κόσμο και παρέχει χάρτες σε ψηφιακή μορφή για κινητά τηλέφωνα. Η διάκριση της Avenza Maps και η προτίμηση των χρηστών δικαιώνει την προσπάθειά μας και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το moto της εταιρίας μας “keep on track” (=μείνε σταθερός στην πορεία σου).  

Η αναγνώριση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι ο χάρτης μας επιλέχθηκε ανάμεσα σε 1.000.000 χάρτες και εταιρίες με “βαριά” ονόματα. 

Ο Όλυμπος δεν ήταν μόνο ένα δύσκολο εγχείρημα, ήταν ο πρώτος μας χάρτης και ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς. Το πιστέψαμε, ξεκινήσαμε από λευκό χαρτί και δουλέψαμε σκληρά. Είναι μεγάλη μας χαρά που μπήκαμε στον χάρτη των καλύτερων κι ας είμαστε οι μικρότεροι σε αριθμό και σε ηλικία. 

Τώρα που βρέθηκα στη θέση του Ορέστη, μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι μερικές φορές η ανταμοιβή χωρίς αμοιβή είναι πολύ πιο σημαντική γιατί σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις."

Για να προμηθευτείτε τον έντυπο και ψηφιακό χάρτη Ολύμπου ROUTE maps επισκεφθείτε τα παρακάτω links:  Έντυπος χάρτης   Ψηφιακός Χάρτης

 

Ακολουθήστε μας στo Facebook  και το  Instagram για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα και τις δράσεις μας!