Δροσερά νερά, αιωνόβια πλατάνια, απόκρημνα φαράγγια και μια Νίκη της Σαμοθράκης (video) | MyRoute

Δροσερά νερά, αιωνόβια πλατάνια, απόκρημνα φαράγγια και μια Νίκη της Σαμοθράκης (video)

Δροσερά νερά, αιωνόβια πλατάνια, απόκρημνα φαράγγια και μια Νίκη της Σαμοθράκης (video)

Φέτος, αποφασίσαμε με την παρέα να πάμε για διακοπές στη Σαμοθράκη. Ξεκινήσαμε από Κομοτηνή για Αλεξανδρούπολη και επιβιβαστήκαμε στο πλοίο.

Σε δύο ώρες φτάσαμε στο νησί και πήραμε τον δρόμο για τα Θερμά. Στήσαμε τα αντίσκηνα μας  κάτω από αιωνόβια πλατάνια , όπως εξάλλου συνηθίζεται από  τους περισσότερους επισκέπτες. Σύντομα η παρέα μεγάλωσε και από την πρώτη  στιγμή ξεκινήσαμε τις εξορμήσεις!

Φωτογραφία : Πάνος Δεληγιαννίδης

Οι μέρες κύλησαν σε σαμοθρακίτικους ρυθμούς με δροσερές  βουτιές στις  βάθρες, σκαρφάλωμα στα βράχια, ορειβασία στο Σάος και νυχτερινές συγκεντρώσεις στην πλατεία των Θερμών.

Φωτογραφία : Πάνος Δεληγιαννίδης
Φωτογραφία : Πάνος Δεληγιαννίδης

Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί με πλούσια φύση και λιγοστές κατοικημένες περιοχές. Είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της  ορειβασίας, της αναρρίχησης, της  κατάβασης φαραγγιών, της ποδηλασίας και των καταδύσεων. 

Διαθέτει,επίσης, πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, με τη Νίκη της Σαμοθράκης να είναι το πιο φημισμένο. Αποτελεί την έμπνευση για το όνομα και το λογότυπο της γνωστής εταιρίας αθλητικών ειδών Nike! Για πολλούς αιώνες κόσμος από διάφορα μέρη επισκεπτόταν το νησί για να συμμετάσχει στα Καβείρια μυστήρια. Τελούνταν στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης.

Η ενέργεια που εκπέμπει σε κατακτά και σε κάνει να λαχταράς για την επόμενη φορά που θα την επισκεφθείς ! Για μένα ήταν η τρίτη και σίγουρα όχι η τελευταία φορά…

Πάρτε μια γεύση Σαμοθράκης και μπόλικης περιπέτειας από το βιντεάκι που δημιούργησα.

Follow us: