Αρκούδες στην Καστοριά και δελφίνια στον Θερμαϊκό εν μέσω κορονοϊού | MyRoute

Αρκούδες στην Καστοριά και δελφίνια στον Θερμαϊκό εν μέσω κορονοϊού

Αρκούδες στην Καστοριά και δελφίνια στον Θερμαϊκό εν μέσω κορονοϊού!

Τα καλά νέα για το περιβάλλον συνεχίζονται και αποδεικνύεται ότι η φύση αναπνέει λόγω της μείωσης της ανθρώπινης δραστηριότητας. Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σας αισιόδοξα νέα για το περιβάλλον από την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου.

 

Αρκούδες στην Καστοριά

Μια μαμά αρκούδα με τα μωρά της περιφέρεται στην Καστοριά. Στο σημείο αυτό, πριν να ληφθούν τα μέτρα για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού, περπατούσαν ή έτρεχαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής. Με την απουσία των ανθρώπων, η οικογένεια της αρκούδας βρήκε ευκαιρία να κάνει τη βόλτα της ανενόχλητη.

 

 

Δελφίνια στον Θερμαϊκό

Ο Θερμαϊκός κόλπος  που εδώ και χρόνια σχολιάζεται για τα βρώμικα νερά του, δέχτηκε απρόσμενους επισκέπτες. Δύο δελφίνια έκαναν την εμφάνισή τους και έπαιζαν ανενόχλητα, καθώς η μείωση της όχλησης  είναι αισθητή.

 

 

Εκατοντάδες θαλάσσιες χελώνες σε ακτή της Ινδίας

Εκατοντάδες χελώνες επισκέφθηκαν την παραλία Rushikylya της Ινδίας για να φτιάξουν φωλιές και να γεννήσουν τα αυγά τους. Συγκεκριμένα αναμένονται 60.000.000 αυγά!  Η παραλία, πριν τη λήψη των μέτρων, ήταν πόλος έλξης για τουρίστες και αλιείς.

 

 

Γιγαντιαία πάντα ζευγάρωσαν

Ένα ζευγάρι γιγαντιαίων πάντα ζευγάρωσε με φυσικό τρόπο, μετά από 10 χρόνια προσπαθειών των επιστημόνων για τεχνητή γονιμοποίηση. Οι δύο γίγαντες φιλοξενούνται στο πάρκο Ocean Park του Χονγκ Κονγκ και η απουσία των επισκεπτών τα βοήθησε, ώστε να ζήσουν τις προσωπικές στιγμές τους. Το είδος απειλείται από εξαφάνιση, καθώς έχουν απομείνει μόλις 1.000 πάντα σε συνθήκες άγριας ζωής.

 

 

Τα παραπάνω νέα αποδεικνύουν ότι η παρουσία του ανθρώπου απειλεί άμεσα την άγρια ζωή. Αν δώσουμε στη φύση χώρο και χρόνο, μπορεί να επουλώσει τις πληγές που της προκαλέσαμε. 

Διάβασε ακόμη : 31 χρόνια οικειοθελούς καραντίνας!

 

Follow us: