Προτάσεις για τους λάτρεις της περιπέτειας εν μέσω καραντίνας | MyRoute

Προτάσεις για τους λάτρεις της περιπέτειας εν μέσω καραντίνας

Προτάσεις για τους λάτρεις της περιπέτειας εν μέσω καραντίνας 

Για όσους αγαπάτε τις υπαίθριες δραστηριότητες, όπως τρέξιμο, πεζοπορία, ορειβασία, προτείνουμε ιδέες για να μην πλήξετε τις ημέρες αυτοπεριορισμού. 

 
1.Διαβάστε βιβλία που θα σας ταξιδέψουν στη φύση.
  • Ανεβαίνοντας στο Έβερεστ, Παρασκευαΐδης Στράτος, 2013
  • Αγγίζοντας την ψυχή του πατέρα μου, Coburn Broughton / Norgay Jamling Tenzing, 2003
  • Χωρίς οξυγόνο, Krakauer John, 2000
 

 

Βιβλίο : Αγγίζοντας την ψυχή του πατέρα μου -> Ο Τένζινγκ Νοργκάι με τον Έντμουντ Χίλαρι, όταν κατέκτησαν πρώτοι το Έβερεστ, το 1953. «Έτσι όπως στεκόμουν πάνω στην κορυφή, ένιωθα ν’ αγγίζω την ψυχή του πατέρα μου, τη σκέψη του, τη μοίρα του, τα όνειρά του. Και δεχόμουν την ευλογία και την επιδοκιμασία του», γράφει ο Τζάμλινγκ. (Πηγή φωτογραφίας και λεζάντας: Andro)
2.Δείτε ταινίες / ντοκιμαντέρ με περιεχόμενο τις αγαπημένες σας δραστηριότητες.

 

  • Nordwand, 2008
  • Meru, 2015
  • Touching the Void, 2003
  • Sherpa, 2015
  • Mountain, 2017
  • Everest, 2015
Touching the Void | Πρόταση ταινίας 
 
 
3.Κάντε μία πεζοπορία. 

Ο καθαρός αέρας και η άθληση μας ενεργοποιούν και ανεβάζουν την ψυχολογία μας. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, όταν περνάμε χρόνο στη φύση, ενισχύουμε σημαντικά την ικανότητα να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα. Η πεζοπορία είναι μία απο τις δραστηριότητες που βελτιώνει την ψυχολογία και δημιουργεί θετικά συναισθήματα. 

Σημείωση:  Επιλέγουμε μια εύκολη διαδρομή, σε χαμηλό υψόμετρο και πηγαίνουμε μαζί με κάποιον φίλο –η. Για την ενίσχυση της ασφάλειας μας, έχουμε μαζί  GPS, χάρτη, νερό, αλουμινοκουβέρτα, φαρμακείο πρώτων βοηθειών και πριν αναχωρήσουμε ενημερώνουμε τους οικείους μας.

 

Photo by Ilias Germantzidis
 
 
4.Εξασκηθείτε indoor στην outdoor μαγειρική με τα ορειβατικά σας σκεύη, ώστε να ξέρετε πως να ετοιμάσετε τα γεύματα σας στις επόμενες εξορμήσεις.

Τα ορειβατικά μαγειρικά σκεύη είναι μια σημαντική προσθήκη στον εξοπλισμό μας, καθώς είναι ελαφριά, ανθεκτικά και καταλαμβάνουν λίγο χώρο. Δε λειτουργούν όμως όπως τα κλασικά σκεύη που έχουμε στην κουζίνα (χρόνος μαγειρέματος, χωρητικότητα). Δοκιμάζουμε λοιπόν συνταγές, τις τελειοποιούμε και στην επόμενη εξόρμηση ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, ώστε να έχουμε νόστιμα outdoor γεύματα. 

 

 

 

 
 
5. Οργανώστε και συντηρήστε τον ορειβατικό σας εξοπλισμό.

Κάθε φορά που πλησιάζει μια εκδρομή, καταλήγουμε να ψάχνουμε αδιάκοπα κάτι από τον εξοπλισμό μας. Άλλες φορές αντιλαμβανόμαστε, την τελευταία στιγμή, ότι η φθορά που θα επιδιορθώναμε, δεν επιοδιορθώθηκε και το πουπουλένιο μας sleeping bag δεν τοποθετήθηκε ποτέ στη θήκη αποθήκευσης. Είναι ευκαιρία, τώρα που έχουμε χρόνο, να ασχοληθούμε με όλα αυτά που θα βοηθήσουν τον εξοπλισμό μας να αντέξει στον χρόνο και θα διευκολύνουν τις προετοιμασίες των επόμενων εξορμήσεων.

 

 

 
 
6. Προγραμματίστε τις επόμενες δράσεις που θέλετε να κάνετε μετά την περίοδο αυτοπεριορισμού.

Ο σχεδιασμός ενός ταξιδιού είναι η πρώτη και ίσως η κυριότερη διαδικασία για να έχουμε μία ευχάριστη εμπειρία. Επιλέγουμε τον τόπο προορισμού, μελετάμε χάρτες και ταξιδιωτικούς οδηγούς, εντοπίζουμε τα highlights της περιοχής, τις προτεινόμενες διαδρομές και επικοινωνούμε με την παρέα για ανταλλαγή ιδεών.

 

 

 

Ευκαιρία να αναθεωρήσουμε για τον τρόπο ζωής και αξιοποίησης του χρόνου μας!

Follow us: