Νέο βίντεο από τη ROUTE για το Παρθένο Δάσος Φρακτού! | MyRoute

Νέο βίντεο από τη ROUTE για το Παρθένο Δάσος Φρακτού!

Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη φύση, τα ταξίδια και την εξερεύνηση. Θέλοντας να μοιραστούμε τις εμπειρίες από τις δράσεις που πραγματοποιούμε, δημιουργούμε βίντεο από τις εξορμήσεις μας.

Το προηγούμενο Σ/Κ επισκεφθήκαμε το Παρθένο Δάσος Φρακτού, περπατήσαμε στα μονοπάτια της περιοχής και μείναμε έκπληκτοι από την ομορφιά του τόπου. Τα πανύψηλα μαυρόπευκα, οι οξιές, οι ερυθρελάτες, οι επιβλητικοί βραχώδεις σχηματισμοί και τα χρώματα της φύσης συνθέτουν μία ονειρική εικόνα. Το φθινόπωρο δικαίως αναφέρεται ως η εποχή της Ροδόπης!

Το Δάσος Φρακτού είναι το μοναδικό Παρθένο Δάσος της Ελλάδας και αποτελεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης! Είναι ένα από τα σημαντικότερα δασικά οικοσυστήματα της Ευρώπης, καθώς διαθέτει πλούσια και σπάνια βιοποικιλότητα. Σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο βρίσκουν καταφύγιο αρκούδες, λύκοι, ζαρκάδια και άλλα άγρια ζώα. 

Ξεκινήσαμε με αφετηρία την Ξάνθη και προορισμό το Δασικό Χωριό Φρακτού. Η απόσταση είναι 100 χιλιόμετρα, αλλά το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες, λόγω των συνεχόμενων στροφών και του χωματόδρομου στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής (18km).

Η διαδρομή: Ξάνθη – Δράμα- Παρανέστι- Φράγμα Νέστου (Θησαυρού)- Θερμιά - Δασικό Χωριό Φρακτού.

Μπορείτε να διανυκτερεύσετε δωρεάν στο Δασικό Χωριό Φρακτού, το οποίο διαχειρίζεται το δασαρχείο Δράμας. Είναι κατάλληλο ακόμη και για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς διαθέτει σπιτάκια με ξυλόσομπες και ένα κεντρικό κτίριο με παροχή νερού, ρεύματος, κουζίνα, ψησταριά και κοινόχρηστες τουαλέτες. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Τσιρίδη στο 2313309892.

Ακολουθήστε μας στα social media για να ενημερώνεστε για τα νέα και τις δράσεις μας: Instagram Facebook