Το νέο τρίαθλο της TRIMORE στην Καστοριά!

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας μας μιλάει για την TRIMORE και για το αθλητικό τριήμερο που θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά, στις 21-23 Ιουνίου! 

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, είναι επικεφαλής της TRIMORE και επίσημος διοργανωτής του X-Terra Greece. Έχει πλήθος διακρίσεων σε αγώνες κολύμβησης και μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

R: Κωνσταντίνε, πες μας λίγα λόγια για την TRIMORE. Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα?

K: Ξεκινήσαμε το Φθινόπωρο του 2014 και δημιουργήσαμε την TRIMORE Sport Events. Ακολουθώντας το όραμά μας, σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε μια σειρά από Premium Multisport Events σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, για όλη την οικογένεια. Επιλέγοντας να ενταχθούμε σε δράσεις αθλητικού τουρισμού, δώσαμε έμφαση στην οργάνωση, την ποιότητα, την ασφάλεια και την επιλογή εξαιρετικών προορισμών της χώρας μας, ως θέσεις διεξαγωγής των events μας. Καταφέραμε γρήγορα να διακριθούμε γι’ αυτό (1st Place in RaceCheck evaluation 2016 & 2017, Sports Marketing Awards 2018 - Bronze Medal).

Το 2017 αναλάβαμε για τη χώρα μας μια ιδιαίτερα τιμητική εκπροσώπηση, διοργανώνοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Off Road Τριάθλου XTERRA. Είμαστε πλέον η XTERRA Greece και μαζί με το πρωτάθλημα αυτό υλοποιούμε το όραμα της XTERRA για άθληση πιο κοντά στη φύση, στη χώρα μας με το XTERRA Open Water Swimming Challenge στην Αθήνα και το XTERRA North Sports Challenge στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μια σειρά από άλλα events XTERRA σχεδιάζονται και θα καινοτομήσουν.

Σήμερα στην ατζέντα των εκδηλώσεών μας περιλαμβάνονται:

 

R: Ποιος είναι ο στόχος και το όραμά σας?

Κ: Στα τέλη του 2018, η δημιουργήσαμε τον θεσμό TRIMORE Multisports TOUR, ως μια σειρά events που θα σχεδιάζει πλέον σε επιλεγμένες-ξεχωριστές για την ομορφιά τους περιοχές της Ελλάδος, συνεισφέροντας στην Τουριστική ανάπτυξη της χώρας, παραλλήλως με την διαρκή προσπάθειά της να αναδείξει τις αξίες του αθλητισμού στους νέους κυρίως αλλά και τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των επιπέδων. Ανακοινώνει το XTERRA - Elatos Sports Experience, το TRIMORE Multisports TOUR-Kastoria, (Half & Olympic distance - ISOMAN presented by G concept) τη συνεργασία με τον εκπληκτικό αγώνα Wave Running Powered by TRIMORE και άλλα που θα ακολουθήσουν με ξεχωριστή θέση στο Obstacle Swimming στη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Έχουμε ένα δυναμικό πλάνο για το μέλλον και χρειαζόμαστε δίπλα μας αθλητές, οικογένειες, παρέες, φορείς, εταιρείες με όραμα, αξίες και στρατηγική κοινωνικής ευθύνης, για να το κάνουμε πραγματικότητα. Δεν θα χάσουμε ποτέ το στόχο μας, να κοιτάζουμε το μέλλον στα μάτια και να δίνουμε όλο μας το πάθος και την αφοσίωσή μας στην επίτευξη της βέλτιστης εμπειρίας σ΄ εκείνους που μας εμπιστεύονται.

Μέσω των events που σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε, απευθυνόμαστε σε αθλητές όλων των επιπέδων με τις οικογένειες, τις παρέες τους, οι οποίοι ολοένα και πιο πολύ αναζητούν διέξοδο σε δράσεις τέτοιου περιεχομένου. Έχουμε την ξεκάθαρη πεποίθηση ότι τα events μας μπορούν να προσθέσουν πραγματική αξία σε όλους εκείνους που επιλέγουν να τα ζήσουν.

 

R: Πώς βλέπεις να επηρεάζεται ο τουρισμός σε μια περιοχή που η TRIMORE διοργανώνει μια αθλητική εκδήλωση?

K: Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα στο κομμάτι του αθλητισμού τουρισμού, καθώς τα event μας αποτελούν πόλο έλξης για πολύ κόσμο. Θα φέρω ως παράδειγμα τη Σύρο, όπου την τελευταία χρονιά της διοργάνωσης καταμετρήθηκαν πάνω από 3.000 επισκέπτες, οι οποίοι ήρθαν αποκλειστικά για το event και έμειναν στο νησί για 4 ημέρες!  Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα αθλητικού τουρισμού.

 

R: Στις 21-23 Ιουνίου θα διοργανώσετε ένα δυνατό αθλητικό τριήμερο στην όμορφη πόλη της Καστοριάς. Για ποιον λόγο επιλέξατε την τοποθεσία?

K: Η Καστοριά επελέγη προ 20 περίπου μηνών, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της TRIMORE να αναπτυχθεί στον θεματικό/αθλητικό τουρισμό, επιλέγοντας προορισμούς που προβάλλουν την Ελληνική ομορφιά, μπορούν να αποτελέσουν διεθνή τουριστικό προορισμό και εκπληρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις διοργάνωσης ενός άρτιου, ασφαλούς και premium Multisport event.

  1. πρόσβαση: οδική, αεροπορική
  2. υποδομές φιλοξενίας: ποιοτικά και οικονομικά ξενοδοχεία & καταλύματα
  3. “προκλητικό” αγωνιστικό τερέν
  4. συνεργασία οργανισμών και φορέων για την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων αδειών/εγκρίσεων
  5. κουλτούρα αθλητική και τουριστική | δυνατότητα ανάπτυξης εθελοντικής ομάδος

Παράλληλα, η επιθυμία μας να δραστηριοποιηθούμε με έναν πυλώνα στην αδικημένη από το σπορ Βόρεια Ελλάδα, με την Καστοριά δείχνει να εκπληρώνεται ξεπερνώντας τις προσδοκίες μας. Όλα δείχνουν ότι η Καστοριά τα επόμενα χρόνια θα συζητιέται πολύ!

R: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα  της διοργάνωσης TRIMORE M.T. - Kastoria?

Κ: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων και αθλημάτων για ένα ευρύ φάσμα ηλικιών.

Πλαισιώσαμε ισχυρές Τριαθλητικές αναμετρήσεις ενηλίκων. Θα έχουμε το Half & Olympic distance - ISOMAN presented by G) , το kids Triathlon inspiration, ποδηλατική ατομική χρονομέτρηση και XTERRA Trail Running με ευρηματικές fun αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Θέλουμε να δώσουμε δυναμικό τέμπο στους επισκέπτες που θα διαλέξουν να ζήσουν ένα αξέχαστο τριήμερο στη μαγευτική πόλη της Καστοριάς.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

R: Ποιο event ακολουθεί μετά την Καστοριά?

K: Το επόμενο event είναι το WAVE running, στις 27 Ιουλίου, όπου η ομάδα της TRIMORE συμμετέχει για πρώτη χρονιά. Πρόκειται για έναν μοναδικό αγώνα δρόμου, στην ακτογραμμή του Εθνικού Πάρκου Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης. Τρεις διαδρομές 5, 10 ή 28 χλμ, στην άμμο, πλάι στο κύμα, σε ένα τοπίο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Οι αθλητές  του μεγάλου αγώνα ξεκινούν από την Κεραμωτή, διασχίζουν το Δέλτα του Νέστου και καταλήγουν στην παραλία των Αβδήρων.

Είναι σίγουρα μία εμπειρία για όποιον ψάχνει κάτι πρωτόγνωρο και ξεχωριστό!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ WAVE running

 

Facebook: TRIMORE, WAVE running 

Σας περιμένουμε στις 21-23 Ιουνίου στην Καστοριά και στις 27 Ιουλίου στα Άβδηρα!

Ευχαριστούμε πολύ τον Κωνσταντίνο Μητρόπαπα για τη συνέντευξη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη δυναμική ομάδα της TRIMORE και τη συγχαίρουμε για την ενεργή δράση της!